Dan is het je vogels naar binnen brengen en de spullen voor het innemen van de vogels klaarzetten. Om half negen was Arie Vortman er ook, dan help je met het binnen brengen van zijn vogels en kon Arie de laptop aansluiten.  Kooinummers invullen en vogels op de stellingen zetten was nu mijn taak en Jan Huurman kon het inschrijfgeld ontvangen. 

De keurmeesters Ad de Jong en Jac Cuyten waren ook tijdig aanwezig zodat om tien uur het plaatsen en bespreken kon beginnen van de in totaal 152 vogels. Hulp was overal aanwezig, zo had ik Willem de Koning bereid gevonden om de plaatsingen in te schrijven en bij de agaporniden stak ook menigeen de handen uit de mouwen. Hierna werden de door Frans Mulder gemaakte certificaten door mij ingevuld en door de keurmeesters getekend. Dan krijgen we onze bekende verloting waarbij Jan Huurman aan het roer staat en de prijsuitreiking kon om half drie beginnen en werd verzorgd door Hans van Hese die zijn werkdag er op had zitten. Dit was zijn eerste oefening/optreden als voorzitter, we kregen dan ook een prijsuitreiking die met enthousiasme  gedaan werd. Ik had mijzelf de opdracht gegeven om foto’s te maken en die kunnen dan weer op de website van de PSC gezet worden.

Alles bij elkaar was het weer een bijzonder geslaagde Open Babyshow, dit keer zelfs internationaal want er waren ook deelnemers uit België. Jac Cuyten had ook J.Nielsson uit Zweden als gast bezoeker meegebracht en er kwamen ook mensen uit Ridderkerk kijken omdat Hans van Hese deze Open show in de buurtkranten had laten zetten. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor hun bijdrage en hun inzet in het bijzonder de bediening achter de bar.  Voor mij was deze babyshow een fijne ontmoeting met mensen en vogels waarbij zowel het bespreken als het plaatsen centraal stond. Als wedstrijd laat ik een babyshow minder zwaar wegen dan de grote show. Het gaat mij meer om de beleving. Ik grossierde dan ook in vierde plaatsen maar toch zat er ook een 1e plaats van 16 vogels  voor mij bij zodat ik nog een certificaat te pakken had. Deze vogel werd dan wel geen showwinnaar maar ze viel wel pas op het laatste moment af. Al met al is “verliezen” op het nippertje ook best spannend.

Oh ja, rest mij nog te zeggen dat er weer veel, heel veel mensen de handen uit de mouwen staken om de stellingen af te breken en op te ruimen en de vloer aan te vegen. Deze bereidwilligheid toont een grote saamhorigheid van de leden, een sfeer waar ik nog lang getuige van hoop te zijn. Dus volgend jaar ben ik vast weer van de partij.

Jan Bouwmeester.

 

De Kampioenen.      
Algemeen Kampioen grasparkieten  W. de Koning spangle grijsgroene pop.
Algemeen Kampioen agaporniden  F. Mulder Lilianae overgoten groen.
Algemeen Kampioen forpussen  H. v.d. Meer grijsrug pastel groen.
Algemeen Kampioen catharina’s  J. v.d. Berg groen.
Algemeen Kampioen grote parkieten  C. Pol citroenparkiet.
       
De Certificaatwinnaars.      
Agaporniden:  L. v.d. Sande kooi 145 roseicollis groen
  L. v.d.Sande kooi 148 roseicollis cinnamon groen
  F. Mulder kooi 052 lilianae overgoten groen
  L. v.d. Sande kooi 151 nigrigenis groen
Forpussen:   H. v.d. Meer kooi 042 grijsrug pastel groen
Catharinaparkieten: J. v.d. Berg kooi 092 groen
  A.H. Vortman kooi 084 turquoise
  J. v.d. Berg kooi 101  lutino
  J. v.d. Berg kooi 102  turquoise ino
Grote parkieten:  C. Pol kooi 018  citroenparkiet
Grasparkieten voor de rui(3mnd): W. de Koning kooi 105  grijsgroen
  H. van Doorne kooi 125  opaline cinnamon lichtgroen
  W. de Koning kooi 110  spangle grijsgroen
Grasparkieten na de rui: W. de Koning kooi 107  grijs
  J.F. Bouwmeester kooi 012 opaline cinnamon hemelsblauw
  R. Groenendijk kooi 027 geelvleugel donkergroen
  W.J. van Hese kooi 003  spangle lichtgroen