Ik hoopte dat het verkeer niet teveel tegen zat. Afijn, Jan Huurman stapt binnen(op krukken) met dochter Luna en privé chauffeur Jan van de Berg. Er werd een grote tas met spullen en de kooistickers voor onze neus gezet. Jan ging zitten en zei; Siw komt wat later en de andere Jan ging de vogels uitladen. De een na de ander kwam nu binnen en ook wat meer grasparkieten. Frans Mulder zette vele mutaties van nigrigenis en lilianae neer. Tussendoor hielp ik met invullen van wat inschrijfformulieren en werden de kooinummers op de stickers geschreven en in de computer gezet door Arie. Die had blijkbaar een goed overzicht en bleef onverstoorbaar bezig met inschrijven en kooinummers maken. Jan Huurman liet hij het inschrijfgeld innen en zo was iedereen druk bezig. Alex onze keurmeester was mooi op tijd binnen maar nog geen Marten voor de grasparkieten. Terwijl ook hij, altijd een mannetje van de klok is. File oh wat een file, ging er door mij heen. Mannen uit Papendrecht zetten ineens even vijfentwintig grasparkieten op de tafels en ook Arie Hoek uit Spijkenisse had tien schoonheden bij zich. Gelukkig verdrong ik mijn nervositeit met de gedachte dat iedereen prima in staat was om zichzelf te helpen. Zo is het uiteindelijk ook! Ik was ondertussen al pogingen aan het ondernemen om de keurmeester Marten Hubregtse te bereiken. Je zult het maar vergeten zijn nietwaar? Gelukkig om tien over tien stapte Marten binnen. Gauw een bak koffie aangeboden en hierna kon het keuren beginnen.

Er waren 76 grasparkieten, 45 agaporniden, 29 catharina’s en drie roodvoorhoofd kakariki’s ingebracht. Dus een totaal van 153 vogels. De prijzen waren door Arie Vortman gekocht en Frans Mulder had voor de certificaten gezorgd.
Tijdens en na het keuren had ik een flink aantal foto’s gemaakt welke ik de volgende dag naar de webmaster van de PSC heb gestuurd om op de site te zetten. Ik moet zeggen dat ik deze dag niet alleen genoten heb maar zelfs onder de indruk was van de kwaliteit van de vogels en de variatie in kleurslagen. Het was voor het bestuur fijn om te zien dat er zoveel vogels waren gebracht. Daardoor voel je namelijk dat je gesteund wordt door de leden en laat je zien dat de club levenskracht heeft. Bij het opruimen werd er ook goed meegewerkt zodat we tegen vier uur een mooie en fijne dag met elkaar konden beëindigen.

Vanaf deze plaats wil ik de keurmeesters Alex de Graaf en Marten Hubregtse bedanken dat zij geholpen hebben om van onze show een geslaagde dag te maken. Mensen achter de bar en alle anderen die ervoor gezorgd hebben dat wij met elkaar een fijne dag hadden, bedankt!

Jan Bouwmeester.