Noord-Holland: Certificaten regioshow 2017

Noord-Holland: Verslag en uitslag jonge vogels avond 23 mei 2016

Toen ik twintig minuten voor tijd bij het clubgebouw aankwam dacht ik ruim op tijd te zijn om de eerste inzenders te kunnen ontvangen er zaten echter al negen man en vrouw klaar met hun vogels, uiteindelijk kwamen er 19 inzenders met 96 vogels in een grote diversiteit. Deze avond werden de vogels beoordeeld door Dhr. Alex de Graaf, hij deed dit met veel aandacht voor iedere vogel en met een goed gevoel voor humor en anekdotes van vroeger zodat het beslist geen saaie avond werd, door het grote aantal vogels werd het wel een latertje. We hadden de vogels mooi ingedeeld in verschillende soorten voor en na de rui maar door de grote diversiteit werd hier en daar het prijzenschema tijdens de beoordeling flink aangepast. Omdat er bij sommige soorten te weinig vogels van voor de rui waren werden deze gevoegd bij de vogels na de rui waarbij Alex prima rekening hield met de leeftijd van de vogels en wat voor ontwikkeling ze nog moesten doormaken.

Register to read more...

Noord-Holland: Verslag babyshow 2013

Verslag door Piet Verhijde

Hallo vogelvrienden,


Afgelopen 7 mei j.l. hadden wij onze jong dieren avond met 65 vogels op zich een prachtig aantal. Deze werden ingebracht door 8 inzenders en werden gekeurd door Gerrit van Someren een keurmeester uit het verre noorden namelijk uit Bergum maar je wat je van ver haalt is goed zeggen ze.

Register to read more...

Noord Holland: Uitslag regioshow 2015

PSC Kampioenen van deze show.

Het parkietenkruis 2015 is gewonnen door dhr. R. Kraaij
Met een Catharinaparkiet groen kooi 491 van 93 punten.

Standaard Grasparkieten:
EK  cinnamon grijs, dhr. Wim van Scheppingen, kooi 421, 94 punten

Kleine grasparkieten:
EK lichtgroen, dhr. Richard Jonker, kooi 385, 91 punten

Agaporniden:
EK Aga 1 dhr. J.Spil met een fischeri groen, kooi 435, 94 punten.
EK Aga 2 dhr. A.Dekker met een roseicolli groenn, kooi 475, 94 punten.
 
Grote Parkieten:
EK dhr. R. Kraaij Catharina groen, kooi 491, 93 punten.
EK dhr. A.K. Brinkman Elegantparkiet groen wildkleur, kooi 518, 92 punten.

Kampioenen MVK:   
EK Agaporniden, dhr P.T. Verhijde met een Fischeri DF gezoomd blauw, kooi 456, 92 punten
EK Standaard grasparkieten, dhr. A.K. Brinkman met een Dominant bont grijsgroen, kooi 424, 92 punten
EK Kleine grasparkieten, dhr. R. Jonker met een Texas clearbody groen, kooi 391, 90 punten.
EK Catharinaparkiet dhr. R. Kraaij met een ino, kooi 500, 92 punten

PSC  Klassementen en status

Grasparkieten    
dhr. W.J. van Scheppingen     94,93,91,91,91 Top
dhr. A.K. Brinkman 92,92,91,91,90 Top
dhr. H. Dekker 91,90,90,89,89 A
dhr. R. Jonker 91,90,89,87 geen 5 vogels
     
Agaporniden    
dhr. J. Spil 94,93,92,92,91 Top
dhr. H. Dekker 94,93,92,91,91 Top
dhr. P.T. Verhijde 92,92,92,92,91 Top
dhr. N.J Jonker 91,91,91,90,90 Top
     
Grote parkieten:    
dhr. R. Kraaij 93,92,90,90,89 A
dhr. M. Kraaij 91,90,89,89,88 B
dhr. A.K. Brinkman 92,91,90,88 geen 5 vogels

Noord Holland: Verslag regioshow 2012

Vogelvrienden van de PSC en alle andere bezoekers van de vogelshow.

Wederom nemen onze leden met veel genoegen deel aan de show van de Paradijsvogel, er hebben 12 leden ingeschreven en die hebben liefst 94 vogels ingebracht 31 grasparkieten, 32 agaporniden en 31 grote parkieten.
Bij onze in mei gehouden jonge vogel keuring bleek al dat er weer goede vogels gekweekt waren en de resultaten op deze show bewijzen dat ook, u hebt dat allen kunnen zien op de show en in deze uitgebreide catalogus.
Wij hopen dat deze resultaten voor onze leden weer een stimulans zullen zijn om door te gaan en te leren van de aanmerkingen die op de keurbriefjes door de keurmeesters zijn opgeschreven en misschien wilt u nu ook wel lid worden van de PSC, wij in Noord-Holland zijn maar een kleine regio vergeleken met andere regio’s in het land en dat is jammer, nu zijn er in het Noord-Hollandse ook minder kwekers maar ik verbaas me er toch over als ik dan  veel namen van parkietenkwekers zie die wij graag aan ons ledenbestand zouden willen toevoegen, met meer specialistische parkietenkwekers onder elkaar kan je toch weer meer bereiken.

Register to read more...

Noord Holland: Uitslag regioshow 2014

PSC Kampioenen van deze show.

Het parkietenkruis 2014 is gewonnen door dhr. P.T. Verhijde met een Agapornis personata groen, kooi 468, 93 punten.

Register to read more...

Noord-Holland: Verslag babyshow 8 mei 2012Jonge vogelkeuring 2012, regio Noord Holland

Jonge vogelkeuring 2012, regio Noord Holland

Nadat we nog even gewacht hadden op een paar laatkomers begon de keurmeester van de avond Dhr. Kor Zegelaar om 8.15 uur met de keuring, er waren 56 vogels ingebracht door 8 leden en dit is voor ons clubje niet verkeerd, we waren blij dat er ook nieuwe leden ingebracht hadden.
Er werd begonnen met de Catharina’s, er waren er 9 ingebracht, waar letten we op, er is over het algemeen heel veel verschil in formaat, de Catharina toont zich soms groot en het volgende moment als hij zich strak trekt weer klein, vogels met een donkerfactor zijn iets kleiner dan de wildkleur. Bij de eerste afvallers ontbreekt tekening en het formaat kan beter, de laatste afvaller krijgt toch al 89 punten, er blijven er 3 staan die wel goed formaat hebben maar bij eentje ontbreekt de schoudervlek, een D turquoise violet heeft het beste postuur, de tekening mag nog beter maar het is verreweg de beste, deze vogel is van Michel Kraaij.
Hierna de enige 2 grote parkieten het zijn 2 mooie Kakariki’s, gele zwartogen, eentje heeft een hele mooie diepe kleur, ze kunnen beiden wat forser maar dit zal op het einde van het jaar beter zijn kooi nr.19 is de beste, deze vogel is van Nol Brinkman.

Dan de Roseicolli’s, er waren er 13 ingebracht, waarvan 5 voor de rui deze komen eerst aan de beurt, de eerste 3 afvallers zijn te klein, de laatste 2 zijn wel goed en nr.1 zal wel eens een heel goede vogel kunnen worden deze is van Co. Jonker.

Dan nog 8 in en na de jeugdrui, de eerste afvallers zijn te smal maar deze zitten nog in de jeugdrui en tonen dan nooit goed, voor de laatste 3 daar gaat Kor nog eens rustig voor zitten, het zijn 2 groenen en een lutino, eentje valt af door een knikje op het achterhoofd, de lutino lijkt de beste te gaan worden, deze vogel is van Co. Jonker, maar dan ziet Kor op eens dat de laatste 3 allen blauwe ringen van 2011 om hebben, de kweker zegt dat het vogels van 7 maanden oud zijn en dus nog steeds jonge vogels en net door de jeugdrui maar Kor schakelt terug en de laatste afvaller wordt als 1e geplaatst, ook dit is een vogel van Co. Jonker.
Er zijn 10 Fischeri’s ingebracht, er is een bastaard zegt Kor, maar de kweker vind dat niet terecht en zegt dat de vogel nog veel beter op kleur komt, Kor blijft de kopkleur te licht vinden en de vogel valt af, de volgende afvallers zijn te klein, er zijn nieuwe kleuren Euwing welke ook nog te klein zijn, dit geld ook voor nog andere mutanten. De laatste 3 zijn beter, een lutino en een dubbel gezoomde blijven staan, de lutino wordt 2 en de dubbelfact. Violet wordt 1e, deze is van Piet Verhijde.

Als laatste komen de grasparkieten op tafel, er zijn er 7 van voor de jeugdrui, de eersten zijn weer te klein en ook de laatste 3 kunnen wat betere koppen hebben, het formaat zit op de verkeerde plaats zegt Kor, ze hebben mooie tekening, bij eentje kan het masker beter, nr.1 wordt een chinemon grijsgroene en die is van Wim van Scheppingen.
Er zijn er 17 van na de jeugdrui, eentje zonder staart valt als eerste af, maar er zijn goeie bij zegt Kor, er zijn er nog meer met slechte staartgroei en Kor gaat ze stuk voor stuk uit de kooi halen om te kijken of dat nog goed komt, de uitslag is positief, ze mogen blijven staan en doen gewoon mee. De laatste 8 zijn allen goede vogels maar Kor vind steeds wel weer iets waardoor er weer een afvalt, b.v. de breedte boven de snavel kan beter, de kleuren zijn goed maar ja als het formaat niet helemaal goed is dan winnen ze niet. Van de laatste 4 valt er nog een af omdat hij te kort van model is, bij de laatste 3 is er toch nog een die groter kan in vergelijking met de andere, een spangle heeft een mooie kop alleen het masker mag beter, Kor kan eigenlijk niet kiezen tussen 1 en 2 maar uiteindelijk wordt de spangle toch 1e en die is van  Piet Wayop.
Het was weer een mooie avond en met Kor aan het woord is het ook altijd enerverend, de voorzitter bedankte Kor en feliciteerde de winnaars en kon de avond afsluiten om 10.15 uur.

 

Noord-Holland: Uitslag babyshow 2014

Algemeen kampioen:
Cees Ravelli met een prachtige grijze grasparkiet

Grasparkieten voor de jeugdrui:
1e Nol Brinkman
2e Cees Ravelli
3e Cees Ravelli

Grasparkieten na de jeugdrui:
1e Cees Ravelli met een grijze
2e Piet Wayop
3e Wim van Scheppingen

Grasparkieten MVK:
1e Harm Dekker

Kleurgrasparkieten:
1e Marjolein de Boer ook MVK

Agaporniden oogring:
1e Jan Spil
2e Piet Verhijde
3e Piet Verhijde

Agaporniden roseicollis:
1e voor de rui Co Jonker
1e na de rui Harm Dekker
1e MVK Henk van Wijkhuizen

Catharina’s:
1e René Kraaij
2e René Kraaij
3e Michel Kraaij

Grote parkieten:
1e Nol Brinkman

Register to read more...

Noord-Holland: Verslag regio show 2011

PSC regio Noord-Holland

Namens de regio Noord Holland van de Parkieten Speciaal Club wil ik hiermede de Paradijsvogel bedanken voor het mogelijk maken om in hun mooie show te mogen integreren, wij vinden dit als een kleine groep leden van een specialclub bijzonder fijn, hierdoor hebben wij toch de mogelijkheid om de resultaten van onze mooie hobby in de regio te showen.
Zoals bij elke show zijn er tijdens het voorbereiden, uitvoeren en opruimen altijd vrijwilligers  nodig en dit zijn meestal dezelfde mensen, hulde aan deze personen.
We mogen uiteraard niet de keurmeesters vergeten, deze hebben toch altijd weer de moeilijke taak om de vogels te beoordelen en op juiste waarde in te schatten, dat laatste is natuurlijk altijd weer een reden voor discussie tussen de inzenders, maar dat is juist het fijne van onze hobby, praten over onze vogels geeft ook heel veel voldoening en is weer een reden om het volgende broedseizoen toch weer eens kritischer naar de vogels te kijken voordat dat ze broedkooien ingaan. Daarom, keurmeesters en vereniging Paradijsvogel, nogmaals hartelijk bedankt en we zijn volgens jaar weer graag van de partij.

Wim van Scheppingen,
Voorzitter PSC Noord Holland.

Register to read more...

Noord Holland: Uitslag regioshow 2013

PSC Kampioenen van deze show.

Het parkietenkruis 2013 is gewonnen door dhr. Wim van Scheppingen
Met een Grasparkiet Hemelsblauw, kooi 438,  93 punten.

Register to read more...

Noord-Holland: Verslag babyshow 2011

Verslag door Co jonker

Dinsdagavond 3 mei waren we weer bijeen voor de jaarlijkse babyshow, er waren 8 inzenders die 47 vogels hadden meegebracht, de keurmeester van de avond was evenals vorig jaar de heer Peter Jan de Harder, Peter Jan begon om 20.15 uur met een korte inleiding van wat hij zelf kweekte en dit gaf aan dat dit in redelijke mate overeen kwam met de vogels die vanavond beoordeeld moesten worden.

Register to read more...